Eten en drinken

U vindt hier informatie over de volgende onderdelen

  • Biologische producten
  • Catering
  • Champagne en wijn
  • Drank
  • Eten bestellen
  • Koffieproducten
  • Taarten en gebak
  • Voedingssupplementen

Eten

Is de activiteit van het tot zich nemen van voedsel. De term eten wordt ook gebruikt voor de substantie die gegeten wordt.

Mensen dienen geregeld voedsel tot zich te nemen om er energie en bouwstoffen voor het lichaam uit te halen. De aanleiding is meestal een gevoel van honger.

Drinken

Is het door de mens opnemen van een vloeistof, bijvoorbeeld via de mond. De term drinken wordt vooral gebruikt bij mensen en dieren, soms ook bij planten.

De meeste vloeistoffen die geschikt zijn om gedronken te worden bevatten voornamelijk water. “Drinken” kan ook specifiek naar het drinken van alcoholische dranken verwijzen, afhankelijk van de context.

Biologische Producten

Dit zijn producten die worden geproduceerd met methoden die voldoen aan de normen van de biologische landbouw, welke een ecologisch evenwicht en het behoud van biodiversiteit nastreeft. Biologische producten worden geproduceerd zonder het gebruik van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie, groeihormonen of antibiotica. Biologische producten mogen geen kunstmatige toevoegingen bevatten. Ook word rekening gehouden met meer dierenwelzijn.

Biologische Producten

Catering

Catering

Dit is  (maaltijdverzorgingmaaltijdvoorziening of levering van maaltijden) is een term uit de Engelse taal die wordt gebruikt voor het verzorgen van eten en drinken voor bedrijven (in bedrijfsrestaurants), evenementen of feesten. Veelal wordt het voedsel door hierin gespecialiseerde bedrijven (“cateraars”) bereid in grootkeukens, al dan niet op een centrale locatie.

De Engelse term to cater for betekent zoveel als: “voorzien”, “leveren aan”, “zorgen voor”.

Catering

I am raw html block.
Click edit button to change this html

Champagne en Wijn

Dit zijn alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het volledige proces van wijnbereiding noemt men vinificatie. Er zijn verschillende soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn zoals champagne, prosecco, cava en lambrusco.

In chemische zin bestaat wijn uit water, suikers, alcohol, zuren, resveratrol, quercetine, tannine, sulfiet (tijdens de wijnbereiding vaak in kleine hoeveelheid in de vorm van zwavel toegevoegd), koolzuurgas (in mousserende wijnsoorten), hars (in retsina) en andere stoffen in kleinere hoeveelheden.

Er zijn ook met wijnalcohol versterkte wijnen, zoals madeira, port, marsala en sherry. Soms worden er ook kruiden aan toegevoegd zoals bij vermout.

Volgens een Frans decreet uit 1907 moet wijn uit het sap van verse of gedroogde druiven bereid worden. Wanneer men het sap van andere vruchten dan druiven laat vergisten, heet het product vruchtenwijn.

Veel wijnbouwlanden in de wereld classificeren hun wijn middels wetgeving. Hiermee worden een aantal minimumeisen en de herkomst vastgelegd. Om meer over een wijn te kunnen vertellen in de zin van smaakbeleving, kan deze aan een smaakproef worden onderworpen. Hiervoor zijn verschillende wijnbeoordelingssystemen in gebruik.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Champagne en Wijnen

I am raw html block.
Click edit button to change this html